Lansering av nytt Ekstranett

Publisert: av Kenneth Karlsen

Vi lanserer nytt Ekstranett som skal være i drift i løpet av torsdag denne uken. Tjenesten vil i første omgang innføres hos utvalgte fiskemottak og i sin helhet i leppefisket.

NB! De som skal gå rett til mottak med leppefisken trenger kun CatchSign Appen for signering av seddel. 

Salgslaget eller kjøper skal opprette deg som signeringsbruker.

Er du signeringsbruker fra før, trenger du ikke ny brukertilgang.

 

For å ta i bruk de nye tjenestene for digital seddelføring på Ekstranettet trenger du disse 2 appene på din smart telefon:

Auth0 Guardian
Du må ha denne appen for å logge deg på nytt ekstranett. Last ned Auth0 Guardian fra App Store eller Google Play allerede nå!

CatchSign
Du må ha denne appen for å kunne signere sedler i nytt ekstranett. Last ned CatchSign fra App Store eller Google Play.

Dette innebærer ny måte å logge på Ekstranett. Pålogging til nytt ekstranett vil nå bli med personlig e-postadresse og passord.

Vi anbefaler at dere laster ned Appene Catch Sign og Auth0 Guardian nå – følg linkene over. Deretter tar dere kontakt med salgslaget slik at du kan får tilsendt sms med brukernavn (epost) og passord.

Bruk gjerne en PC første gang du logger deg på. PC pålogging gjør det lettere å aktivere Auth0 Guardian app’en.

Fiskere og kjøpere som skal signere elektronisk, må laste ned Appen CatchSign. Alle som er pålogget ekstranett, og vi som salgslag kan opprette signeringsbrukere. Klikk på hode ikon oppe i høyre hjørne – deretter blyant ikon – så OPPRETT BRUKER. Fiskere som har brukt CatchSign ved levering gjennom Sildelaget, har allerede en signeringsbruker. Alle salgslag skal benytte samme system for signering av sedler, en fisker eller kjøper skal derfor bare opprettes en gang.

Leppefiskere som lagrer i ventemerd, skal etter nytt regelverk lage elektronisk landingsseddel via Ekstranettet. Når leppefisken blir levert til mottak, skal leppefiskeren rekvirere og sende elektronisk en sluttseddel basert på landingsseddel. Pålogging til nytt ekstranett sammen med e-signering kreves leppefisker og kjøper.

For leppefiskere som leverer direkte til mottak, her skriver kjøper sluttseddel i nytt ekstranett, seddel signeres elektronisk av begge parter. Pålogging til nytt ekstranett for kjøper sammen med e-signering for begge parter kreves.

Vi ber om forståelse for at det kan bli litt «startvansker» og at det kan ta litt tid før alt er på plass. Gå inn på vår hjemmeside www.vnf.no for rettledning.

Nytt ekstranett med e-signatur innføres i sin helhet i leppefisket, mens det gamle Ekstranettet vil være mulig å bruke for andre kjøpere/fiskere i en tid fremover.

Siste nytt