Krav om Prior Notification for anløp til Dansk havn uten fisk ombord.

Publisert: av Bjørn Kvalheim

Danske myndigheter utvider kravet om Prior Notification til fartøy som anløper havn uten fisk om bord. Fra 24. januar 2022 vil norske fartøy kunne lage dette dokumentet fra Salgslagenes extranetside, for anløp uten fisk ombord.

Prior Notification blir utstedt av www.catchcertificate.no og sendt automatisk på e-post til fartøyet, salgslaget og danske myndigheter.

Prior Notification utstedes i dag sammen med fangstsertifikat og Pre-Landing Declaration for norske fartøy som anløper havner i EU med fisk om bord. Danmark utvider nå kravet til havneanløp uten fisk om bord.

Enkelte norske fartøy har allerede blitt møtt med et slikt krav. Fiskeridirektoratet har informert danske myndigheter om at det er behov for endringer hos www.catchcertificate.no for å kunne utstede Prior Notification for anløp uten fisk om bord. Disse endringene vil være på plass 24. januar.

Vi oppfordrer norske fiskefartøy som anløper dansk havn uten fisk om bord til å sende Prior Notification til danske myndigheter fra og med 24. januar 2022.

 

Informasjon om hvordan fartøy uten fisk om bord får utstedt Prior Notification på salgslagenes extranettside finner du HER:  (CATCH CERTIFICATE)

Siste nytt