Fotokonkurranse VNF
VNF er på jakt etter fisk og fiskeri bilder til bruk på hjemmeside, årsrapport etc.
Har du et godt bilde så send oss det gjerne og bli med i trekningen av flotte premier.
Råfisklaget, SUROFI og Vest-Norges har valgt å utsette endringer i auksjonsregelverket til 01.04.2025.
De tre salgslagene i Norge som omsetter fryst hvitfisk på første hånd, Norges Råfisklag, Surofi og VestNorges Fiskesalslag, sendte 22.11.2024 ut et forslag om endringer i omsetningssystemet for fryst hvitfisk ut på høring. Fristen for tilbakemelding var 13.12.2024.
Flere organisasjoner, både i flåte- og kjøperleddet, meldte tilbake at høringsfristen har vært for kort, eller at endringsforslagene er for dårlig utredet. Dette var spesielt med henblikk på effektene av forslagene. Det har også kommet signaler om å se på andre elementer i auksjonsregelverket.
Salgslagene tar tilbakemeldingene til etterretning, og vil utarbeide en grundigere utredning om konsekvensene av endringene. Nye forslag som har kommet inn, skal også vurderes nøye.
Med bakgrunn i disse tilbakemeldingene har salgslagene besluttet å videreføre den gjeldende auksjonsplikten for 50 % av kvoten for torsk og sei frem til 1. april 2025.
Fiskeridirektoratet minner om at det skal opplyses særskilt på sluttseddelen om fangst blir mottatt på annen måte enn fra fartøy.
Fra og med 1. november 2024 kan man søke om tildeling av rekrutteringskvotebonus i åpen gruppe.
Det nærmer seg ny hummersesong. Har du alt klart med påmelding, fluktåpninger, antall teiner, minstemål, omsetning og annet som du må huske på?
Er du en del av, eller knyttet til, fiskeri- og havbruksnæringen? Da er Måløy stedet for deg onsdag 25. september!
Måløy Vekst og Vestland fylkeskommune har gleden av å invitere til Fiskeri- og havbrukskonferansen 2024!
Vest-Norges Fiskesalslag ønsker alle våre samarbeidspartnere på sjø og land en riktig god sommer.
VNF, Sjømatbedriftene og Sjømat Norge er enige om nye minstepriser. Disse gjelder fra mandag 08.07.2024 og inntil videre, men ikke lengre enn til 30.03.2025.