HUMMERSESONGEN 2025 (1)
Skal du oppbevare hummer etter fiskestoppen 31.11?
Nærings- og fiskeridepartementet har i brev datert 25. januar 2021 anbefalt at Mattilsynet vurderer en videreføring av dispensasjonene fra fiskekvalitetsforskriften (28. juni 2013 nr. 844) §§ 7, 8 og 26 annet ledd. Bestemmelsene § 7 og § 8 gjelder krav om at sei skal bløgges og sløyes før omsetning. Det ble i 2020 gitt midlertidig dispensasjon fra §§ 7 og 8 med grunnlag i usikker markedssituasjon for hvitfisknæringen som følge av koronapandemien.
Vedtaket lyder som følger:
Med hjemmel i forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer § 39 fatter Mattilsynet følgende vedtak:
-Fartøy og virksomheter på land gis dispensasjon fra kravet til sløying og bløgging av notsei som skal eksporteres til tredjeland, og tillates å fryse denne inn rund.
- Fisk som ikke bløgges og/eller sløyes skal likevel håndteres slik at kvaliteten ikke forringes i form av skader, buktæring og andre innvollsmerker, framtredende nedbrytningsprosesser eller unormale sensoriske egenskaper.
- Dispensasjonen gjelder så lenge det grunnet situasjonen med covid-19 foreligger et særlig tilfelle, men foreløpig begrenset ut 2021.
Les hele skrivet HER
Det nærmer seg ny sesong. Er du klar?
Her finner du all informasjon om oppstart, regelverk, påmelding mm.
Norges sjømatråd i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet, Fiskeridirektoratet og Catch Certificate til webinar om nye krav til fangstsertifikater ved eksport til EU.
Skal du besøke Arendalsuka?
Det er mye spennende fiskerirelatert program alle dager. En god oversikt finner du her.
Det har vært en forholdsvis rolig første uke av august.
Vi har en nedgang på 2200 tonn men i kroner er omsetningen lik 2024 med 450 millioner.
VNF er blitt enige med kjøperne, Sjømat Norge og Sjømatbedriftene om nye minstepriser fra 07.07.2025.